Tollundmanden


Tilbage til Home
Til Båden
Til Våben !
Til Lauget
Til begivenheder
Her
Links til andre interessante steder på nettet..

Foto: Lars Bay, med tilladelse fra Silkeborg Museum.

Uddrag  af pressemeddelelse:

 Lørdag den 6. maj 2000fejres Tollundmanden med masser af arrangementer for hele familien. Denne dag kan den verdensberømte silkeborgenser fejre 50 året for starten på sin nye tilværelse, og de skal markeres på rette vis.
- Ja, hans rigtige fødselsdag kender vi jo ikke , så den kan vi ikke fejre. Men der var tale om en form for genfødsel, da det velbevarede moselig den 6. maj 1950 blev fundet af Viggo og Emil Højgaard fra den lille landsby Tollund. Det synes vi er værd at markere, for fundet for 50 år siden har på flere måder fået stor betydning for vores viden om vore forfædres leveforhold i jernalderen, siger museumsdirektør Christian Fischer, Silkeborg Museum.
Museet arrangerer blandt andet stort jernaldermarked med optrin fra det 60 mand store Prindsens Hverving i Lejre. Der bliver guidede ture til det sted, hvor Tollundmanden blev fundet, og den 19 meter lange tro kopi af Hjortspringbåden kommer for første gang ud af Als-vandene, når den med 20 roere sejler ind gennem Silkeborg-søerne som en erindring om stor skibsbygnings håndværk på Tollundmandens tid. ....

Tollundmandens levetid er ved nyeste C14-metode af håret ret nøjagtigt bestemt til 400 år før vores tidsregning, det vil sige den sene jernalder tæt på overgangen til bronzealder og i samme periode som Hjortspringbåden blev bygget.

Top: Iron Spear-head

Top

Back: Spydspids af ben

Tilbage

Home: En bred kniv

Hjortspring   Båd    Våben  Laug   Begivenheder  Feedback    Links

Opdateret:
2007-05-03

© Hjortspringbådens Laug 1997 - 2007

Kommentarer eller tilbagemelding til: Webmaster