Telia Alsie på Nordborg Sø og i Nordborg by.

Den 21. august og den 9. oktober deltog vi med båden i arrangementer i Nordborg. Johannes Diederichsens traktor spændt for vogn med båd klarede transporten, behørigt overvåget af 4-6 medlemmer.

På første dato satte vi båden i Nordborg sø fra slottets grund. En rampe var ved kommunens og medlemmers hjælp lavet af grus. Ved sidste opmåling 2 dage før søsætningen blev et firkløver med Arne Madsen i spidsen klar over, at et træ måtte fældes. Det blev godkendt af Efterskolen og klaret, så vi fint om lørdagen kunne få båden søsat. 20 jernalderklædte laugsmedlemmer sejlede i 3 kvarter frem og tilbage på søen. Mange tilskuere på broer og bred tiljublede os, især da Knud Skov fandt på, at vi kunne hilse tilskuerne med rejste padler, når vi gled forbi.

Tilia på Nordborg Sø.

Tilia på Nordborg Sø.

Anledningen til denne aktivitet var, at Nordborg kommune i Jyllandspostens kampagne blev udnævnt til Årets Kommune 1999. Det blev festligholdt ved forskellige arrangementer dagen igennem, bl.a. et overrækkelsesarrangement i parken på Nordborg Slot. Her var chefredaktør, indenrigsminister, amtsborgmester og mange andre prominente kommet for at hylde Nordborg kommune, der selvfølgelig var mødt frem med borgmesteren i spidsen for at lade sig hylde.

Udover æresflisen og retten til året igennem at reklamere med at være Årets by, fulgte der penge med til byen. Af de 80.000 kr. skulle 30.000 bruges til 3 uddelinger til foreninger eller grupper i kommunen, der ved deres aktivitet havde gjort kommunen mere attraktiv at bo i.

Første portion blev tildelt Hjortspringbådens Laug, og undertegnede måtte op på tribunen, hvor Bitten Clausen assisteret af Peter Clausen overrakte et diplom og en check på 10.000 kr. Diplomet kan ses i Lindeværftet.

Efter denne festivitas trak vi båden op gennem Storegade til pladsen, hvor der har været rutebilgarager. Her kunne folk i et par timer se båden og handle i vores lille salgsbod, hvor vi solgte medlemsskaber, bøger, T-shirts, og Hjortspringvin.

Den 8.-9. oktober fejrede Nordborg Håndværkerforening 125 års jubilæum, og om lørdagen deltog vi i et optog gennem Storegade til rutebilpladsen, hvor der var ophold. Derefter ad Skomagergade og Bækgade til Ridepladsen. Hjortspringbåden var forrest i optoget, lige efter Brandværnsorkestret, - som formanden for håndværkerforeningen, Nis Dreyer sagde: ”I repræsenter trods alt det ældste håndværk på Nordals”. I øvrigt bestod optoget af veteranbiler, veteranbrandbil og festpyntede håndværkerbiler.

Også ved denne lejlighed solgte vi bøger og T-shirts. 12 bøger og en enkelt T-shirt røg der.

Jens-Jørgen Kjær Rasmussen

Initiativprisen

Teksten er:
Foruden Årets By-prisen 1999 modtog Nordborg 30.000 kr. til uddeling med 10.000 kr. årligt de følgende 3 år. Prisen gives til en person eller et initiativ, der har været til gavn for byen, og som priskomiteen ønsker at belønne.
Prisen overrækkes i 1999 Hjortspringbådens Laug med følgende begrundelse:
I har ved frivilligt arbejde og stort engagement genskabt Hjortspringbåden. Vi har besøgt Jer og set, hvorledes man for 2.300 år siden byggede både. I har skabt en unik seværdighed for nuværende og kommende borgere og turister i kommunen.
Signeret formanden for priskomiteen.

  • Kommentarer og spørsmål til denne side kan sendes til Webmaster

Hjortspringbådens Laug

Adresse

Hjortspringbådens Laug
Dyvigvej 11
Holm
6430 Nordborg

  • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Hjemmeside:
    hjortspring.dk
  • CVR: 31219647

Personligt

  • Persondata.
  • Cookies

Kontakt

  • Formand.
  • Kasserer.
  • Om hjemmesiden.

© Copyright 1997 - nu, Hjortspringbådens Laug.
Alt materialet på denne hjemmeside er omfattet af gældende lov om ophavsret.
Reglerne kan ses her.

Top