A rchäologisches Landesmuseum, Gottorf (Gottorp), ALG, har i den gamle rytterekseserhal, det nuværende Nydamhalle, normalt en udstilling, hvor Nydambåden er hovedartaktionen.
Fra april 2003 til april 2004 var Nydambåden udlånt til Nationalmuseet i København.
Nydambåden fylder meget i hallen, så der var ret tomt uden den. For at udfylde tomrummet havde ALG og Hjortspringbådens Laug aftalt at Tilia kunne lånes (mod betaling) i et år, fra den 15. april 2003 til 14. april 2004. I aftalen var også at Tilia skulle ud at sejle, både på Slotssøen, Slien og Kilerkanalen, disse sejladser er beskrevet her.

Tilia er ankommet til Gottorp Slot på en stor lastbil.

Tilia er ankommet til Gottorp Slot på en stor lastbil.

Officiel indvielse af udstillingen om Hjortspringbåden på Gottorp Slot

Søndag den 13. april kl. 11.30 var der officiel indvielse af udstillingen ”Das Hjortspring-Boot – vom Nachbau zur Probefart” med Tilia som hovedattraktionen. Laugets medlemmer var inviteret til at deltage i åbningen og 16-17 medlemmer var mødt op. Ud over os var der vel mødt omkring 100 andre gæster, deriblandt museumsfolk fra andre tyske museer og Ole Crumlin-Pedersen fra Roskilde.

Claus von Carnap-Bornheim byder velkommen.

Claus von Carnap-Bornheim byder velkommen.

Lederen af Gottorp Slot, Claus von Carnap-Bornheim, bød velkommen og fortalte lidt om baggrunden for udstillingen og det specielle i at det ikke var et arkæologisk fund, der blev udstillet, men derimod et stykke eksperimentel arkæologi lavt af ikke-arkæologer i deres fritid.
Det blev vi rost meget for.
Herefter blev ordet overladt til Knud Valbjørn, der fortalte om vores arbejde med at bygge Tilia – lige fra vores første forsøg med prøvestykkerne tilbage i 1992, arbejdet med at skaffe træ i de nødvendige dimensioner, arbejdet med at skaffe penge til projektet, selve bygningen af Tilia og endelig afprøvningen i samarbejde med Nationalmuseet.
Valbjørn sluttede af med at bede Claus von Carnap-Bornheim om at passe godt på Tilia.

Herefter erklæredes udstillingen for åbnet.

Tilia i centrum for udstillingen.

Tilia i centrum for udstillingen, Claus von Carnap-Bornheim med ryggen til Tilia.

Selve udstillingen er selvfølgelig opbygget omkring Tilia, som er anbragt hvor Nydambåden normalt står. Derudover har de lavet et hjørne med en ”kopi” af vores værft med arbejdesborde, værktøj, tegninger på væggene og træ, der er ved at blive hugget til. Desuden er der en billed-collage og der kører en videofilm med optagelser fra prøvesejladserne. Efter indvielsen blev de tilstedeværende medlemmer af lauget inviteret på gullaschsuppe og et glas øl i museets restaurant inden turen gik tilbage til Danmark igen. Vi blev desuden fotograferet til en turistportal på Internettet for region SchleiOstsee.

Hjortspringbådens Laug

Adresse

Hjortspringbådens Laug
Dyvigvej 11
Holm
6430 Nordborg

  • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Hjemmeside:
    hjortspring.dk
  • CVR: 31219647

Personligt

  • Persondata.
  • Cookies

Kontakt

  • Formand.
  • Kasserer.
  • Om hjemmesiden.

© Copyright 1997 - nu, Hjortspringbådens Laug.
Alt materialet på denne hjemmeside er omfattet af gældende lov om ophavsret.
Reglerne kan ses her.

Top